Unelte

Verificarea site-ului, pe întelesul tuturor

Chiar dacă nu eşti un specialist în domeniul IT, noi tot o să te facem să înţelegi cât de bine este realizat site-ul tău. Pentru aceasta vom folosi câteva instrumente profesionale şi independente pe care le vom prezenta pe scurt, mai jos.

3 verificări rapide

Este un punctaj oferit de Google în urma unor verificări care cuprinde mai multe elemente tehnice. Aceste verificări se referă la optimizarea tehnică a fişierelor, comprimarea acestora, rezoluţia şi dimensiunile pozelor, a duratei de răspuns a serverului. Unele elemente pot fi prea tehnice dar nota în sine indică cât de bine este realizat site-ul. De multe ori aceste elemente pot face diferenţa între 2 site-uri funcţionale care au conţinut bun.

Verificarea se face atât pentru varianta desktop a site-ului, cât şi pentru varianta de mobil, deci iţi spune cât de bine se adaptează site-ul tău la dispozitivele mobile (smartphone şi tabletă)

Pentru a explica mai bine rezultatele, Google foloseşte 3 culori:

  • Verde - cand totul este ok;
  • Galben - indică probleme, dar nu grave;
  • Roşu - pentru probleme care trebuiesc remediate urgent.

Principalele elemente SEO (dar nu singurele) sunt Meta Tagurile (Title si Description). Acestea sunt elementele care oferă informaţiile esentiale despre pagina în care acestea se găsesc. Motoarele de căutare citesc aceste informaţii şi apoi verifică relevanţa acestora în raport cu conţinutul acelei pagini. Pentru a te asigura că totul este în ordine, verifică măcar pentru principalele pagini dacă aceste Meta taguri sunt relevante, dacă ceea ce ai scris în ele se regăseşte şi în conţinutul paginii. Ca să înţelegi despre ce este vorba, vom face o scurtă descriere a acestora:

Title

Text care nu este vizibil pe site, El apare ca titlul paginii in tag-ul browser-ului, in rezultatele unei cautari pe google (textul scris cu albastru). Asa cum spune si denumirea, acesta este Titlul paginii, deci continutul acelei pagini trebuie sa dezvolte acel subiect.

Meta Description

Nici acesta nu este vizibil pe site, dar este unul din cele mai importante elemente de SEO; el este vizibil doar in rezultatele motoarelor de cautare. Este doar o descriere mai detaliata a ceea ce este in Title si totodata o scurta descriere a ceea ce contine pagina.

Este o verificare a codului sursa al paginilor, in baza standardelor. In urma verificarii, pe langa totalul acestor erori sunt prezentate si individual detalii despre acestea. E drept, detaliile sunt cam tehnice dar pentru un specialist sunt chiar usor de inteles, lucru care il poate ajuta sa remedieze cu usurinta problemele. Remedierea acestora nu este dificila in general, de aceea va recomandam sa apelati cu incredere la un specialist, nu ar trebui sa va coste mult.

Unele asa zise erori nu pot fi remediate deoarece fac parte din coduri personalizate de Google sau Facebook, care nu trebuiesc luate in seama, deci nu e cazul să-ti impusti programatorul, nu are cum sa le rezolve.

Nu am putea fără ei

  • HTML 5 logo
  • CSS 3 logo
  • PHP logo
  • MySQL logo
  • JavaScript logo
  • Joomla logo