Unelte

Verificarea site-ului, pe întelesul tuturor

Chiar dacă nu eşti un specialist în domeniul IT, noi tot o să te facem să înţelegi cât de bine este realizat site-ul tău. Pentru aceasta vom folosi câteva instrumente profesionale şi independente pe care le vom prezenta pe scurt, mai jos.

3 verificări rapide

Este un punctaj oferit de Google în urma unor verificări care cuprinde mai multe elemente tehnice. Aceste verificări se referă la optimizarea tehnică a fişierelor, comprimarea acestora, rezoluţia şi dimensiunile pozelor, a duratei de răspuns a serverului. Unele elemente pot fi prea tehnice dar nota în sine indică cât de bine este realizat site-ul. De multe ori aceste elemente pot face diferenţa între 2 site-uri funcţionale care au conţinut bun.

Verificarea se face atât pentru varianta desktop a site-ului, cât şi pentru varianta de mobil, deci iţi spune cât de bine se adaptează site-ul tău la dispozitivele mobile (smartphone şi tabletă)

Pentru a explica mai bine rezultatele, Google foloseşte 3 culori:

  • Verde - dacă totul este ok;
  • Galben - indică probleme, dar nu grave;
  • Verde - pentru probleme care trebuiesc remediate urgent.

Aceste lucruri sunt greu de realizat, mai ales când se lucrează pe platforme open sounce (Joomla, WordPress etc ...). Ca să înțelegi mai bine cum se pozitionează site-ul tău, este suficient să faci o verificare a site-urilor concurente și să compari rezultatele.


Principalele elemente SEO (dar nu singurele) sunt Meta Tagurile (Title și Description). Acestea sunt elementele care oferă informaţiile esentiale despre pagina în care acestea se găsesc. Motoarele de căutare citesc aceste informaţii şi apoi verifică relevanţa acestora în raport cu conţinutul acelei pagini. Pentru a te asigura că totul este în ordine, verifică măcar pentru principalele pagini dacă aceste Meta taguri sunt relevante, dacă ceea ce ai scris în ele se regăseşte şi în conţinutul paginii. Ca să înţelegi despre ce este vorba, vom face o scurtă descriere a acestora:

Title

Text care nu este vizibil pe site, el apare ca titlul paginii în tag-ul browser-ului, în rezultatele unei căutari pe google (textul scris cu albastru). Așa cum spune și denumirea, acesta este Titlul paginii, deci continutul acelei pagini trebuie să dezvolte acel subiect.

Meta Description

Nici acesta nu este vizibil pe site, dar este unul din cele mai importante elemente de SEO; el este vizibil doar în rezultatele motoarelor de căutare. Este doar o descriere mai detaliată a ceea ce este în Title și totodată o scurtă descriere a ceea ce conține pagina.

Bineînțeles că sunt mai multe aspecte care contribuie la cresterea calității unei pagini, de aceea recomanăm folosirea unei platforme specializate care să vă și explice un pic despre ce este vorba în acea eroare

Este o verificare a codului sursă al paginilor, în baza standardelor. În urma verificării, pe lângă totalul acestor erori sunt prezentate și individual detalii despre acestea. E drept, detaliile sunt cam tehnice dar pentru un specialist sunt chiar ușor de înteles, lucru care il poate ajuta să remedieze cu ușurință problemele. Remedierea acestora nu este dificilă în general, de aceea îți recomand să apelezi cu încredere la un specialist, nu ar trebui să te coste mult.

Unele așa zise erori nu pot fi remediate deoarece fac parte din coduri personalizate de Google sau Facebook, care nu trebuiesc luate în seamă, deci nu e cazul să-ți împuști programatorul, nu are cum să le rezolve.

Nu am putea fără ei
  • HTML 6 logo
  • CSS 4 logo
  • PHP logo
  • MySQL logo
  • JavaScript logo
  • WordPress logo